A Ribeira Sacra é unha das zonas vinícolas máis expectaculares do noso pais. As parras están prantadas nas profundas ladeiras dos ríos Sil e Miño, o que convirten a vendimia nun traballo heróico. Hoxe en día, a inversión en equipos de aceiro inoxidable e o esforzo dalgúns bodegueiros está dando lugar a opteción de excelentes viños brancos, así como de aromáticos tintos. A pesares da consolidación das cooperativas na zona, a elaboración do viño continúa a facerse dunha forma extraordinariamente artesanal, o que ven a ser un fiel reflexo dos minifundios existentes, das súas bodegas familiares e dos tradicionais métodos ecolóxicos de cultivo que a día de hoxe se seguen a utilizar.

A denominación de Orixe de Ribeira Sacra aprobouse no ano 1996 e conta con cinco subzonas: Amandi, Chantada, Ribeiras do Miño, Ribeiras do Sil e Quiroga-Bibei. Entre as variedades de uva destaca a tinta mencia e as brancas godello e albariño, sendo o resultado do viño de grande calidade. Hai 99 adegas, a maioria están abertas ó público. Tódolos fins de semana funciona o Viñobús, un autobús que sae das oficinas de Turismo (precio 3€) e que realiza rutas con visitas a mosteiros, miradores e adegas con cata de viños e botella de regalo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario