INGREDIENTES: 1 Pata de Porco, 1 Oso de Caño, 1 Oso de Pata de Tenreira, 4 Ovos, 750 gms. de Fariña aprox., 2 litros de auga, 100 grms. de touciño para frota-la pedra e sal.

COMO FACE-LAS: Facer un caldo coa pata de porco, a de tenreira e o oso de caña dous litros de auga e deixa-lo cocer lentamente. Separar e deixar enfriar. Bate-los 4 ovos coma se fose para facer tortilla, engadir unha taza do caldo e mezcla-la fariña procurando que non se formen bolos, se se forman hai que cola-la masa. Quenta-la pedra ben quente ou no seu caso fiolleira ou sartén untándoa ben có touciño pinchado nun tenedor; cando está quente, verter en riba a masa de forma que cubra a "fiolleira" cunha capa moi fina. Cando esté callada darlle a volta, e así ata facer un bon prato delas, hai que ter moita paciencia sobre todo cando ven algún lambón a collernolas.

                                                  

No hay comentarios:

Publicar un comentario